Gezond zijn en langer gezond blijven

De meeste van ons nemen gezondheid als vanzelfsprekend. Vanaf kinds hebben velen van ons geleerd dat we konden doen en laten wat we wilden zonder enige gevolgen. Totdat we ouder werden of iets gebeurde waardoor de gezondheid daalde, dan pas gingen we zoeken naar oplossingen en was het meestal te laat. Voor jaren hebben we misbruik van het lichaam gemaakt en nu ineens verwachten we meer van het lichaam terwijl het nu minder aankan. Ouderdom is de grootste oorzaak, een natuurlijk proces waar we niets aan kunnen doen, of toch wel? De fitnes drempel is nu lager maar dan nog kan het lichaam naar een bepaalde fitnes niveau gebracht worden zodat het in een topconditie is voor de leeftijd. We kunnen het afbreken van ons lichaam niet stoppen maar wel vertragen.  Met alle wetenschappelijkheid van vandaag kunnen we nu langer leven, maar langer leven is geen plezier als ons lichaam eerder begint te degenereren.

Er zijn manieren waarmee de degeneratie van de gezondheid kunnen verlangzamen zodat het lichaam in een gezondere staat blijft. Om van de vertraging te profiteren is het beter om op jongere leeftijd stappen te ondernemen dan op latere leeftijd. Daarom wordt een gezonde levensstijl aangeraden.

Wat is een Gezonde Levensstijl?

Het is een manier van leven die kansen verhogen om te kunnen genieten van meer aspecten in het leven. Risico’s van ernstige ziekten kunnen verlaagd worden. Niet alle ziekten zijn te voorkomen, echter een groot deel met name die door hart- en vaatziekten ziekte en longkanker kunnen worden verminderd. Een gezonde levensstijl gaat niet alleen over het vermijden van een ziekten. Het gaat ook over fysiek, mentaal en sociaal welzijn. Wanneer we een gezonde levensstijl aannemen worden er positiever rolmodellen die andere mensen in uw gezin, met name kinderen zien. Een betere omgeving wordt gecreëerd waarin ze kunnen opgroeien. Door hen te helpen om een ​​gezondere levensstijl te volgen, draagt ​​u bij aan hun welzijn en genot van het leven nu en in de toekomst.

Hoe kunnen we langer gezond blijven?

Door riskante gedrag zoals roken, alcohol, junkfood en inactief gedrag te verminderen en de fysieke, sociaal-culturele en beleidsmatige omgeving te veranderen. Gezondheid-gerelateerde gedrag is moeilijk voor de individueel en veranderingen in de leefomgeving kan jaren duren. Daarom zijn een fysiek regime, gezond eten en geestelijke verlichten een goed begin.

Fysieke activiteit

Ongeacht uw leeftijd lichamelijke activiteit speelt een belangrijke rol in gezondheid en welzijn. Sommige mensen denken dat alleen sporters hun lichamelijke activiteit moeten opbouwen maar het is voor iedereen belangrijk. Hou ouder we worden hoe zorgvuldig fysieke activiteiten het lichaam nodig heeft.

Gezond eten

Het is belangrijk om te genieten van voedsel. En eten in een gezondere manier kan lekker en betaalbaar zijn. Gebalanceerde maaltijden zijn gezonder dan diëten, doordat diëten belangrijke componenten die het lichaam nodig hebben kunnen uitsluiten.

Geestelijke welzijn

Mentaal welbevinden is belangrijk voor iedereen. Zelfs ‘gezonde mensen’ hebben weleens last en kunnen dan niet optimaal functioneren. Dit kan beïnvloed worden door emotioneel, zelfrealisatie en sociaal. Uit onderzoek blijkt dat mensen die gelukkiger zijn, langer leven, vlotter herstellen en beter lichamelijke aandoeningen overleven.

Wat kan bereikt worden?

Het risico voor ernstige ziekten en kleine aandoeningen zoals verkoudheid kan worden verminderd. Iedereen voelt zich gezonder, ziet er gezond uit en hebben meer energie om aan het leven te spenderen. Waardoor er minder uitgaves zijn voor medicijnen en is er meer geld om te besteden aan gezond eten en kleding. Hierdoor wordt het gezin beïnvloedt en krijgen kinderen een betere start in het leven.

Wil je meer weten om van meer aspecten van het leven te genieten, lees dan mijn toekomstige artikels om ideeën en tips te krijgen of schrijf je in om op de hoogte gehouden te worden.

Content Protection by DMCA.com
DMCA.com Protection Status
error: Content is protected !!