Emigreren naar Nieuw Zeeland

NZ is een mooi, inspirerend land met prachtig en weelderig, natuurlijk groen en bedwelmende, bergachtige landschappen. Wonen in NZ is absoluut de moeite waard, maar ….. er zijn veel obstakels waarmee men geconfronteerd kan worden.

Als u er over denkt on naar Nieuw-Zeeland te verhuizen, loont het om wat onderzoek te doen voordat u gaat. Als u naar Nieuw Zeeland wilt emigreren zult u eerst een visum moeten aanvragen.

Komt u in aanmerking voor een Visa?

Via het Nieuw Zeelandse immigratie website  http://www.immigration.govt.nz/ kunt u nagaan voor welke visum u in aanmerking komt. Er zijn verschillende categorieën werkvergunning zoals tijdelijk, vakantie, seizoensgebonden, Silver Fern visum, enz. Om bepaalde werkvergunning te bemachtigen, moet u eerst een baan zien te vinden.

Wat van uw kwalificaties en vaardigheden?

Laat uw kwalificaties en referenties professioneel vertalen. Als uw kwalificaties geëvalueerd moeten worden dan kan de New Zealand Qualifications Authority http://www.nzqa.govt.nz/qualifications-standards/international-qualifications/ u daarmee helpen. Wees wel bereid dat dit zo wel zes maanden kan duren en ook duur kan worden, doordat de papieren eerst geverifieerd moeten worden en waarschijnlijk alle originele documentatie, inclusief certificaten en beoordeling reporten, gevraagd zullen worden. Een standaard applicatie kost ongeveer $750,- .

Houd er rekening mee dat het Department of Emigration en Department of Labour niet samen werken, het geen soms frustrerend kan zijn. De Department of Emigration kijkt naar de hoogste werkervaring, terwijl de Department of Labour de laagste qualificaties erkent. (Dit gebeurt in alle landen).

Russell

Uit ervaring heb ik ondervonden om niet bang te zijn een lager niveau baan te beginnen. Heb je eenmaal een baan dan kom je makkelijker aan een betere baan.

Advertenties voor nieuwe banen daalt in november. Vacatures worden op de wachtlijst gezet over december/januari. Het is een jaarlijks seizoensgebonden neiging van de activiteiten op de arbeidsmarkt, het verminderd als het einde van het jaar nadert. Omdat het niet waard is om nieuw personeel aan te nemen, worden sollicitaties pas na de grote vakanties in behandeling genomen. Het aannemen van nieuw personeel voor Kerst maakt werkgevers aansprakelijk voor de Kerst en Tweede Kerst dag en 2 Nieuw Jaar feestdagen, plus Wellington (Wgtn) en Auckland (Akld) hebben hun verjaardag dagen in januari. Ook een aantal bedrijven liggen met Kerst verplicht stil, waardoor nieuwe medewerkers in directe schuld vallen door het moeten nemen van betaald verlof terwijl ze die nog niet hebben opgespaard.

Zijn uw vaardigheden in de vraag?

Industrieën of vaardigheid die tekort zijn in Nieuw Zeeland zijn onder meer:

  • Bouwtechniek
  • ICT
  • Gezondheidszorg
  • Toerisme
  • Business & finance
  • Olie & gas
  • Landbouw en bosbouw
  • Onderwijs
  • Wetenschap

Maakt niet uit als u zich buiten Nieuw Zeeland bevindt.

Hier zijn een paar online sites met informatie en vacatures waarop u kunt solliciteren:

 

 

Content Protection by DMCA.com
DMCA.com Protection Status
error: Content is protected !!