Wie ben ik?

Overdag ben Ik een voormalige militair, secretaresse, reiziger. S’ nachts een inspirerend creatief schrijfster, webdesigner en nu werkzoekende. Dit is mijn blog. Ik woon samen met mijn partner Chris in Limburg, en ben dol op onderzoek. (En hiernaast maak ik ook geanimeerde video´s voor de lol.)

Hoi, leuk je hier te zien. Ik heet Ann-Shirley, geboren in Nederland. Opgegroeid deels van mijn jeugd en volwassen leven in Nieuw-Zeeland. Mijn afkomst is een combinatie van Nederlands / Duits / Indonesisch / Chinese / Portugese / Brits-Indiase. Mond vol niet? Door de jaren heen heb ik in verschillende landen gewoond. Na 25 jaar keerde ik terug naar Nederland en kreeg de kans om in Frankrijk te werken. Mijn visa verliep zo keerde terug naar Nieuw Zeeland. 15 jaar later ging ik naar Engeland om vervolgens in De Canarische Eilanden en daarna Spanje te wonen. Sinds kortgeleden ben ik terug in Nederland.

Vanaf mijn eerste terugkeer naar Nederland heb ik veel gewoontes moeten leren. Hoezo, zou je denken. Als je nooit in het buitenland hebt gewoond sta je er niet bij stil dat elk land zijn gebruikelijkheden heeft. Omdat ik als kind uit Nederland vertrokken ben zijn er familiariteiten die ik niet ken. Dit kan soms grappige of onaangename verrassingen veroorzaken. Je zult het vast merken in sommige verhalen.

Opgegroeid op boeiende verhalen van een Duitse prins en zijn kasteel (allicht een kasteel hoorde erbij) dat door de belasting was verloren behalve het wapenschild, van mijn vaders kant. En van mijn moeders kant verhalen over een dochter van een Indiaas stamhoofd en een over-overgrootmoeder die op diplomatiek bezoek kwam met onze Koningin Wilhelmina, waar nog een foto van is gemaakt. Stel wat voor verhalen ze te vertellen hadden!

Door mijn dyslexie had ik aardig wat problemen, bijvoorbeeld moeite met lezen en schrijven. Om deze problemen te overbruggen heb ik veel ezelsbruggetjes geleerd. Ik ben wat langzamer met dingen te leren, maar als ik het éénmaal ken weet ik het binnenste buiten. Daarom vind ik het jammer dat mijn universiteit studies, militaire training en ervaringen van het buitenland in Nederland geen waarde hebben.

Om niet bij de pakken neer te zitten heb ik besloten om deze website (en straks ook een Engelse) te bouwen. Hiermee toon ik enkele vaardigheden en een deel van mijn kennis met je. Ik hoop dat je het leuk en interessant vind.

Over deze blog

Ik heb het ¨Ants in your Pants¨ genoemd omdat ik nog steeds popel om mensen te helpen op welke manier dan ook. Vandaag doe ik het door te ontdekken en presenteren de divers keuzes, vindingrijk ideeën en interessant gegevens die je wilt weten, leren of uitproberen. Ik vertel niet wat je moet doen, maar stel andere opties voor. Het hangt van jezelf af om te besluiten wat voor merkwaardig leven je wilt leiden.

Mijn blog is een toegangspoort om algemene en niet zo algemene vragen te beantwoorden. Ik verstrek informatie, tips, snelkoppelingen en updates dat machtigt individuen om zelfverzekerd te navigeren in een steeds complexere internationale omgeving.

Deze website is geschreven in het Nederlands en andere talen worden vertaald door een machine. Dat betekent dat deze talen momenteel incorrect worden vertaald, mijn excuses.

Hoe doe ik het

Mijn hele leven bestaat uit ervaringen die te maken hebben met wonen in verschillende landen, het dagelijks omgang met divers gewoontes, culturen en talen. Mijn veteraan ervaring met tien jaar intensief leger- en beveiligingstraining waarvan zeven jaar ervaring in het zoeken naar informatie, rapporten schrijven en presenteren.

Waarom doe ik dit

Ik hoop hiermee mensen te bereiken dat multicultureel geen vies woord is. Mensen over de hele wereld kunnen vreedzaam samenleven door begrip en respect te tonen voor elkaar. Conflicten gebeuren omdat (politici met de mond vol tanden staan  ), maar in de huidige maatschappij zijn communicatie, begrip en geduld moeilijk te vinden.

Neem actie

Alleen klagen over slechte gezondheid, hoe moeilijk alles is, elkaar uitschelden of dromen van een geweldig leven zonder stress helpt niet. Het begint bij jou! Lees en onderzoek zoveel mogelijk over deze onderwerpen. Wees ontvankelijk en bereid voor verrassingen en veranderingen. Gebruik de suggesties die ik voorstel welke bij jou passen. Ga regelmatig naar ¨Ants in your Pants¨ en volg deze website door je in te schrijven. Vragen zijn gratis en ik zal proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden. Dit kan door me een e-mail te zenden.

Of

Hebt u een fantastische freelance Creative Content Schrijfster nodig?

 

Content Protection by DMCA.com

Een gedachte over “Wie ben ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DMCA.com Protection Status
error: Content is protected !!